weblog toen en nu…

      2 Reacties op weblog toen en nu…

Na 5,5 jaar wilde ik even terug blikken op mijn weblog toen en nu. Sinds 15 september 2010 ben ik met deze blog begonnen. Door te controleren of de foto’s het nog doen op alle pagina’s ben ik gaan kijken bij de oudste berichten en dan naar nieuwere berichten toe gaan werken. Ben ik ook alle berichten terug gaan lezen. En ik moet zeggen dat vind ik best leuk. Het zijn tot zover 66 pagina’s met blogpost dus het duurt even voordat ik alles gelezen heb en de foto’s goed op de blog komt te staan. Maar dit vind ik zo leuk..

In 2010 ben ik begonnen door berichten te schrijven over wat me toen bezig hield, wat in mijn ogen eigenlijk het doel is van een weblog. Een plekje waar je van je af kan schrijven. En berichten te schrijven die je graag wil delen met anderen. Dat doe ik nu nog wel, maar toch zit er verschil in. Toen deed ik regelmatig berichten schrijven over die dag zeg maar, een soort van dagboek. Nu plaats ik vooral berichten over activiteiten die ik heb gedaan, bijv bezoek aan de Efteling. Maar nu komen er eigenlijk nooit geen dagboek blogpost meer.

Toen kwam er een periode veel berichten over fotografie wat nu eigenlijk nog steeds is, maar ook over nagellak en make-up pas later kwamen er recepten die nu minder geplaatst worden. Je ziet echt dat het periodes zijn, dat is nu soms ook wel qua recepten die van kerst van 2014 en 2015 maar dat is meer omdat ik het leuk vind om die te plaatsen en niet dat je straks in de zomer nog kerst recepten plaatst. Maar dat vind ik zelf 😉

Ook de manier van schrijven is in de afgelopen 5,5 jaar veel verandert vind ik. Toen was het nieuw van me en had ik soms echt moeite om me te verwoorden nu gaat het me toch wat makkelijker af. Ook al heb ik niet altijd inspiratie, als ik ergens over wil schrijven dan begin ik gewoon te typen. Als ik het zelf terug lees merk ik wel dat ik toen met bloggen erg onzeker was, dat ik het goed wilde doen. Nu wil ik het nog wel goed doen, maar ik typ gewoon en trekt het minder bezoekers vind ik dat niet erg. Ik doe het nu meer voor mezelf. En het is altijd leuk als mensen je blog bezoeken, maar ik zit er ook niet mee als ik bepaalde dagen 5 of 10 bezoekers heb. In 2010 en 2011 was ik meer op die nummers gefixeerd.
Er zit voor mijn gevoel nu meer diepgang in de berichten die ik plaats.

1 ding is zeker ik vind het nog net zo leuk om te bloggen als toen ik begon, ook al zit er soms maanden of langer tussen dat ik niets geplaatst heb. Het geeft me ergens ook voldoening. En in zekere zin is het ook een verslaving…

2 thoughts on “weblog toen en nu…

Plaats hier je reactie :-)