Week 2

      2 Reacties op Week 2

Hallo!! Vandaag zijn we aangekomen om terug te kijken op week 2, deze week is minder goed verlopen dan dat ik dat van te voren had verwacht. Het resultaat is dan ook dat ik ben aangekomen i.p.v. afgevallen. Wat niemand leuk vind, vooral niet als je probeert af te vallen. Maar dat hoort er ook bij..

Mijn vakantie zit er bijna aan te komen en ook het weer werd deze week beter, de week begon heel fanatiek met maandag, dinsdag en woensdag netjes gesport. Buiten mijn werk om, maar de rest van de week was mijn motivatie ver te zoeken… Erg ver! Ik eet gezonder, heb wel deze week popcorn gemaakt en heb wat nootjes op. En toen afgelopen zaterdag vroeg een vriend mee of we uit gingen. Ja leuk! Maar had gewoon ff zin om “los” te gaan. Heb denk ik over de avond 7 glazen wijn op (zijn vroeg begonnen haha) en op de terug weg zijn we langs de mc donalds geweest waarbij ik een muffin en donut had besteld en ik moet zeggen, je weet dat het “slecht” is maar heb er echt van genoten. Voorheen at ik onregelmatig, ongezonder. Bijna iedere dag wel chips/nootjes/chocola of iets.. Nu 1x in de week. Mijn uiteindelijke doel is 40 kilo af te vallen. Maar wilde eerst 7,5 kilo afvallen om een mooi rond getal te halen. Maar terug naar deze week…

Zoals ik al zei mijn vakantie zit er aan te komen. Vanaf zondag middag 15.30uur heb ik vakantie, iets waar ik best naar toe heb geleefd. En nu het warmer werd afgelopen week had ik weinig zin om te sporten, ik heb wel 6 van de 7 dagen mijn doel behaald om iedere dag aan een uur beweging/lopen te komen. Op de app die ik op mijn telefoon heb staan heb ik bepaalde doelen ingesteld: 60 minuten bewegen (iedere stap/minuut word geteld doordat ik mijn gsm altijd in mijn broekzak heb zitten). Ook wordt iedere stap geteld, mijn doel is 10.000 stappen op een dag, wat ongeveer 9km is. Dat doel haal ik 9 van de 10x niet. En daarbij hou ik bij hoelang ik slaap en de tijd.

Ik heb afgelopen maandag, dinsdag en woensdag netjes aan hip hop abs gedaan en daarbij nog just dance. Donderdag heb ik voordat ik ging werken in de voortuin gewerkt. Want het onkruid kwam me tegemoet zeg maar, is ook niet echt een mooi aanzicht dus heb ik een bewuste keuze gemaakt om die dag niet te sporten. En vrijdag had ik een vroege dienst, daarna is het er eigenlijk niet echt meer van gekomen. Hebben een film avondje gehouden en niet gesport. Vind het sowieso lastig/raar om te sporten voor de televisie als mijn vriendin thuis is. Ik probeer zoveel mogelijk te bewegen dat ze er niet bij is. Dan raak ik minder afgeleid en kan ze doen wat ze wil. Ondanks dat ze zelf ook graag wil afvallen, is ze niet zo fanatiek als ik bezig met gezonder te leven. Want dat is het eigenlijk, het gaat niet alleen om het cijfer op de weegschaal. Wil graag me beter in mijn vel willen voelen. Gezonder, meer energie hebben, betere conditie hebben. Daar werk ik nu aan. En mijn streven is om binnen nu en 3 maanden 7,5 kilo af te vallen. Maar ook om dit jaar nog kleding te kunnen kopen zonder dat ik naar de grote maten afdeling moet. Want zeg nou eerlijk, de kleding bij de grote maten afdeling zijn gewoon minder leuk. Bij shirts heb ik vaak het idee dat het een jute zak is, omdat ik wel veel overgewicht heb maar naar verhouding kleine borsten. Dus het zit niet zoals ik zou willen. En bij broeken heb ik soms het idee dat ik ze tot mijn oksels kan optrekken zo hoog dat ze zitten. Is wel een voordeel dat mijn buik erin zit ipv erover heen hangt. Maar om maat 48/50 te hebben is gewoon niet leuk. Daar werk ik nou aan.

En dan is het altijd jammer dat je aankomt in plaats van afvalt. Ik ben eerlijk gezegd gisteren ochtend al op de weegschaal gaan staan om het schemaatje bij te houden. Want vanmorgen moest ik vroeg uit bed wegens mijn werk. En de weegschaal staat bij ons in de slaapkamer, denk niet dat Denise (mijn vriendin) het leuk vind dat ik om half 6 het licht aan doe om op de weegschaal te gaan staan. Dus daardoor heb ik dat gisteren ochtend gedaan. Ik ga altijd op de weegschaal zodra ik wakker word, nadat ik naar de wc ben geweest. Gewoon nuchter en in mijn onderbroek. Zodat ik niet hoef te kijken naar of ik korte mouwen/lange mouwen en broek aan heb zeg maar. Altijd het zelfde is denk ik het beste.

Maar deze week ben ik dus 2 ons aangekomen. Gelukkig valt de schade nog mee, maar om nu al aan te komen is wel een domper. Maar dat overleef ik wel. Daardoor ben ik vandaag extra gemotiveerd en ik zal dat deze week ook proberen vast te houden. Moet wel veel werken deze week, dus of ik buiten het werk veel zal bewegen is de vraag. Maar dan maak ik kwa eten/drinken in ieder geval een betere keuze. Daar kan ik niet snoepen etc. Ben heel erg benieuwd wat komende week de weegschaal aangeeft. Ben overigens nog wel tevreden met het verloop. Ben nog best gemotiveerd, ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen keuzes. Geen smoesjes, er gewoon voor gaan! Ben toch in 3 weken tijd 1,4 kilo afgevallen ipv van bijna alle andere weken dit jaar dat het gewicht omhoog gaat.

Datum Bijgekomen/Afgevallen Totaal afgevallen
21 Juni Startgewicht
30 juni -0.8 kg
4 juli -0.8 kg 1.6 kg
10 juli +0.2 1.4 kg

2 thoughts on “Week 2

    1. bianca

      Het is idd jammer, maar motiverend om beter mijn best te doen! Weg met de smoesjes en er gewoon voor gaan! Bedankt wederom voor je reactie!! Dat waardeer ik echt!! liefs, Bianca

Plaats hier je reactie :-)