Week 6

      Geen reacties op Week 6

Hallo!! Wat gaan de weken snel zeg… we zijn vandaag alweer met de 7de week begonnen, dus krijgen jullie het verslagje van week 6 te lezen 😉

De afgelopen week is me beter verlopen dan vorige week! Ik had vorige week echt een dipje… Inmiddels in mijn vakantie voorbij, ben vandaag voor het eerst weer gaan werken en ik moet zeggen dat viel me toch best zwaar. Maar meer daarover volgende week in het verslag, want het gaat natuurlijk over afgelopen week!

Het is me met betreft eten en drinken wel wat beter afgegaan dan vorige week. Heb voornamelijk als avond eten gezonder gegeten. Ook al zit daar nog het meeste winst in te behalen met eten en drinken. Ik drink namelijk graag ice tea en cola light…. Ik weet het, niet goed! Heb wel water gedronken de afgelopen week maar niet dagelijks. En ook met het eten kan het vele malen gezonder! Ik denk dat het ook voornamelijk daaraan ligt dat ik niet afval. Dat het nu een beetje stil staat met een ons afvallen een ons aankomen. Gelukkig gaat het niet om kilo’s verschil in een week wat voorheen wel was. Dus al met al ben ik best tevreden! Ik wilde ook graag dat het langzaam gaat, zodat het beter vol te houden is. En ik wil graag afvallen alleen met mijn vakantie viel dat niet mee. Heb in 3 weken toch best wat alcohol op! En dat is natuurlijk ook niet echt goed als je wil afvallen. Maar ik vind het af en toe wel fijn om bijv een wijntje te drinken. Nu mijn vakantie er weer op zit zal dat ook zeker beter gaan. Omdat ik niet drink als ik moet werken. En omdat het onregelmatig werk is, drink ik ook niet in mijn werk weekend. En op dagen dat ik vrij ben, hoeft dat ook niet! Heb me wel flink laten gaan de afgelopen 3 weken. Maar ik heb het zelf gedaan en heb er ook echt van genoten! Dus ik wil er verder niet over klagen! hahah…

Ik wilde graag de afgelopen week per dag bespreken, maar ik moet ook zeggen dat ik niet meer goed weet wat we wanneer hebben gedaan, gegeten en gedronken hebben. Dus wordt het een verslagje over de hele week… Wat ik wel weet is dat ik 6 van de 7 dagen mijn doel heb behaald met bewegen. Iedere dag meer dan 10.000 stappen gezet. Met afgelopen Woensdag 23.000 stappen, toen zijn we namelijk naar Duisburg geweest omdat we 2 jaar samen waren afgelopen woensdag en zijn gaan winkelen. Nouja een dagje weg geweest want het enige waar ik geld aan heb uitgegeven is de trein, eten en drinken en heb 1 shirtje van 6 euro gekocht. Maar het was wel een leuke dag, samen weg gaan vind ik sowieso erg leuk!
Alleen gisteren heb ik mijn doel niet behaald, ik voelde me gisteren echt heel depri. Het gevoel om weer te “moeten” gaan werken, dat maakte me echt heel verdrietig. Niet alleen vloeide de tranen flink heb ook van alles gegeten wat ik achteraf beter niet had moeten doen. We hadden woensdag in Duitsland een taart mix gehaald chocoladetaart met banaan. Vanuit het Duits naar Nederlands letterlijk vertaald: Mol taart. Waar veel slagroom en veel chocola in zit.. Maar die hebben we gisteren gemaakt, en gelukkig vult de taart heel snel. Dus heb ik een klein stukje op. Maar ik weet zeker dat er echt in mens veel calorieën in die taart zit. En eigenlijk vind ik hem niet eens lekker, het lekkerste vind ik de bananen erin! Maar ja heb toch een stukje op. En we hebben ook gegourmet, en ik heb wijn op. Dus je kan wel stellen gisteren was niet mijn beste dag.

Verder heb ik alle dagen dus 10.000 stappen gezet. Wat ik eigenlijk ook best een prestatie vind, want misschien heb ik het al eerder gezegd maar ik dacht dat het me steeds makkelijker zou vinden afgaan, maar het wordt juist steeds zwaarder om het doel te behalen. Heb dagelijks behalve op Woensdag en gisteren dan just dance gedaan. Denise vind het ook leuk en die stimuleert mij daardoor ook echt om te bewegen! Wat ik echt geweldig vind!!! Ze doet echt zo haar best, voor haarzelf ook maar ook om mij te helpen te stimuleren!! Waarvoor ik haar ook heel erg dankbaar ben! Want het is mijn strijd tegen de kilo’s, maar zelf wil ze ook graag afvallen omdat in een jaar 10 kilo is aangekomen, maar haar bmi is “normaal”.

Ik ben er trouwens deze week nog niet achteraan gegaan om naar de sportschool te gaan om mij in te schrijven en het zelfde geld voor gewichtsconsulente/diëtiste. Ik kijk het even 2 weken aan, nu ik weer in een werk ritme kom, of het me zelfstandig lukt om af te vallen.
De afgelopen week ben ik week een ons aangekomen, maar ik moet zeggen vind het niet erg. Ik weeg me eigenlijk altijd nuchter, en nu ook wel alleen heb ik eerst 3 uur beneden gezeten voordat ik me kon wegen omdat mijn vriendin nog op bed lag, heb nu ook de weegschaal in de badkamer gezet. Zodat ik me ook kan wegen als ik net als vandaag een vroege dienst heb. Heb me dus gisteren ochtend gewogen…

Datum Bijgekomen/Afgevallen Totaal afgevallen
21 Juni Startgewicht
30 Juni -0.8 kg
4 Juli -0.8 kg  1.6 kg
10 Juli +0.2 kg  1.4 kg
18 Juli -2.1 kg  3.5 kg
 25 Juli  +1.9 kg  1.6 kg
 1 Augustus  -0.1 kg  1.7 kg
 8 Augustus  +0.1 kg  1.6 kg

Plaats hier je reactie :-)