Witte chocolade cranberry koekjes

      Geen reacties op Witte chocolade cranberry koekjes

Afgelopen zaterdag zijn Denise en ik naar Roosendaal gegaan om m’n nieuwe bril op te halen en zijn gelijk bij de Hema gaan lunchen, daar hebben ze buiten de lekkere broodjes ook een hele lekkere koek, een witte chocolade frambozen koek. Nu besloten we om deze zelf ook te gaan maken.. Alleen nu vonden we in de winkel geen gedroogde frambozen dus hebben we het maar met cranberry’s gemaakt. Want daarmee vind je wel vele recepten en ook die zijn beter te vinden in de winkel!

Wat heb DSC_3420je ervoor nodig?
160 g bloem
115 g boter
1 ei
180 g basterdsuiker
180 g witte chocolade
90 g gedroogde cranberry’s

Eigenlijk is het maken vrij gemakkelijk je verwarmt de oven voor op 200 ºC. Doet de boter, bloem, suiker en het ei in een beslagkom en kneed het tot een samenhangend deeg, dan voeg je de cranbDSC_3421erry’s toe (we hadden meer cranberry’s dan bij het recept dus hebben er meer ingedaan).

De koekjes worden iets groter in de oven, dus leg ze niet te dicht bij elkaar.. De koekjes gaan 13 minuten in de oven. Daarna hebben we de chocola toegevoegd, omdat anders de chocola al helemaal gesmolten is dat vinden we zonde.

De koekjes smaken prima, alleen ik denk dat ik ze lekkerder zou vinden zonder cranberry’s omdat ze best hard zijn.

DSC_3423

Plaats hier je reactie :-)